Маскарпоне е кремообразно Италианско сирене с висока замсленост (около 40%). То е обичайна съставка в много кулинарни рецепти, но най-много се използва при тирамису и чийзкейкове.
Как да си приготвим бисквитена торта с маскарпоне:
Продукти:
- 1 кутия сирене маскарпоне
- 1 пакет и половна обикновени бисквити
- 1 пакет какаови бисквити
- 200 гр сладкарска сметана
- 1 ванилия
- 3 с. л. пудра захар
- 200 гр течен шоколад
- 200 гр прясно мляко за топене на бисквитките
Приготвяне:
Разбиваме с миксер маскарпонето със сметаната,захарта и ванилията.
Разтопяваме течния шоколад на водна баня. В блендер натрошаваме кафявите бисквити на трохи.
Във форма за торта започваме да редим един ред обикновени бисквити /като потапяме за кратко всяка бисквитка в прясно мляко /един ред отгоре слагаме 1/3 от крема с маскарпоне, върху крема слагаме от кафявите бисквити на прах и заливаме с три лъжици от разтопения шоколад.
Втория ред се повтаря по същия начин, третия слагаме крема маскарпоне кафявите бисквитки и преди за сложим от течния шоколад поръсваме с филирани бадеми/за красота/
Разбиваме с миксер маскарпонето със сметаната,захарта и ванилията.
Разтопяваме течния шоколад на водна баня. В блендер натрошаваме кафявите бисквити на трохи.
Във форма за торта започваме да редим един ред обикновени бисквити /като потапяме за кратко всяка бисквитка в прясно мляко /един ред отгоре слагаме 1/3 от крема с маскарпоне, върху крема слагаме от кафявите бисквити на прах и заливаме с три лъжици от разтопения шоколад.
Втория ред се повтаря по същия начин, третия слагаме крема маскарпоне кафявите бисквитки и преди за сложим от течния шоколад поръсваме с филирани бадеми/за красота/
0 коментара:
Публикуване на коментар